In englishEesti keeles

neljapäev, 3. oktoober 2013

Ekstreem-, loop- ja aegkaamera

Nagu enamus inimesi, arvan ka mina, et oskan pildistada. Tehtud pilte vaadates lööb see arvamus muidugi kõikuma. Selgub, et ega ikka ei oska küll. Rääkimata valgusest ja varjust või kompositsioonist, isegi teravus on teinekord täitsa juhuslik. Veel kehvem on olukord video tegemisega. Kui tähelepanu on mujal ja toimub midagi olulist on nässuläinud video garanteeritud. Sellepärast on mul eriti hea meel mõnede lollikindlate seadete üle.

GoPro HERO3 Black Edition kaameraid on koguni kaks. Ühe saab panna üldpilti jälgima ja teisega detaili võtta. Kui kaamera juba lindistab, on hea videopilt garanteeritud. Tavaline digikaamerate videosurm - kiire liikumine kaadris on GoPro jaoks lapsemäng. Valgustasakaal ja hämaravõimekus on heal tasemel. Ning kui tahab saab ka 4k videopildi. Kaamera kerge kaal lubab väga erinevaid kinnituskohti ja auto rappumine kaamerale mingit järelvõnkumist kaasa ei too. Nagu kriitikud internetis märgivad, isegi kui leiab mõne kasutamismugavuse puuduse, on see hetkel maailma parim ekstreemkaamera. Nii võib loota, et tulevikus saab mõne video, mille fookust või valgust ma ei ole paigast ära keeranud.

Kui üks GoPro vaatab ette ja teine taha on peaaegu täisring vaateväljas


FineVu CR 500 HD musta kasti kaamerat testisin kõigepealt tavalise autoga ringi sõites. Väga hea pilt! Sony sensoriga kaameralt midagi muud ei ootaks ka. Alati võib ju optika kvaliteedis kahelda, aga õnneks on teravusega kõik korras. Seade on kompaktne, loogiline ja väga mõnusalt automaatne. Isegi kui lihtsalt ostmise järel kohe autosse installida ja rohkem mitte puudutada, töötab nii nagu vaja. Internetis on igal pool nii kiitvad kommentaarid, et midagi väga lisada ei oska. Ainsa modifikatsioonina tuleb kaamerat natuke musta markeriga üle joonistada. Siis ei ole nuppude tuled nii eredad ja kaamera on väljast vähem näha.

Installatsioonikohana soovitati internetis tahavaatepeegli kõrvalistuja poolset serva. Peitub peegli kontuuri sisse ja nuppude tuled jäävad juhile peegli varju. Esialgu panin peegli kinnitusele liiga lähedale ja peegli kinnitus jäi kaamera lainurga vaatevälja. Uues kohas toimib laitmatult. Voolu saab kaamera laepolstri peale paigutatud lisakontaktist. On ju ukse avamise valgustuse jaoks seal pidevalt vool olemas ja nii saab oma voolu ka kaamera.

Kaamera teen veel markeriga tumedamaks.

Ning tuli seade, millest mina varem kuulnud ei olnud – Brinno TLC200 Pro Time Lapse Camera. Spetsiaalselt mõeldud aegvideo tegemiseks enda määratud intervalliga. Erinevalt vanemast fotokaamerast, millel sageli on aegpildistamise reziim, teeb time lapse kaamera kohe video valmis. Nii saab kogu reisi kohta teha ühe pideva video. Kui näiteks panna 1 pilt minutis ja mängida videot 30 kaadrit sekundis siis mahub kuu aega pidevat lindistamist vähem kui pooletunnisesse videosse. Viie minuti pildiga mahub siis 5 kuud.

Tagaluugile kiirkinnitusplaadile installeeritud kaamera. Vaade muutub luuki avades ja lõpptulemus on huvitam.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.