In englishEesti keeles

reede, 20. september 2013

Päästevarustusest

Kohale saabus päästepaat Viking Life 4 UKL RescYou, ISO Pack I varustuses. See mingi pisasi ei ole. Kaalub 36 kg. Tundub, et tuleb mõni varustuse kast autost välja visata et päästepaat kaasa mahuks. Kui mujale ei mahu siis maal katusele ja vees nagunii pontoonile.

Nüüd on kogu meresõiduks vajalik päästevarustus olemas ja kindlustunnet rohkem. Kindlustunnet annab muidugi ka kindlustus, aga sellega on omaette lood. Tavaline reisikindlustus on välismaal hädavajalik, kuid kasu on sellest tsivilisatsioonis. Kui oled kõigest eemal, siis ükski tavaline reisikindlustus sinuga ei tegele. Ning kuna tundub, et erikindlustus on ülikallis, siis võibki jääda kindlustamata. Kuni avastad lihtsa ja väga soodsa maksega GEOS SEARCH & RESCUE PROGRAM liikmeks astumise võimaluse. Lihtne, täida põhiandmed vali pakett kas endale, perele ja/või kolleegidele http://www.geosalliance.com/sar/index.html. Suurelt on kirjas lubadus hädakutse korral sind ükskõik kust 72h jooksul tagasi tsivilisatsiooni tuua (mõned sõjatsoonid ja muud erandid on). Lisaks veel lubadus kuni 50 000 USD sellega seotud kulusid katta. Palju on ka ameerikale omast peenikest kirja, loodame et ei suuri lubadusi ega peenikest kirja tegelikult vaja ei lähe.

2 kommentaari:

  1. Kuule, selle kindlustuse reegleid ikka oled sa läbi lugenud????
    Loe uuesti siis:

    EXCLUSIONS
    This Insurance excludes claims, arising from, or contributed to, by any of the following:
    Any Member of the Assured taking part in or training for:
    (a) Expeditions, time trials and/or record attempts;

    VastaKustuta
  2. Päästmise vajadus ise on ebatõenäoline, päästeoperatsiooni võimalik hilisem vaidlus ei takista ja juriidiliste vaidlustega tasub tegeleda pärast sellise vajaduse tekkimist.

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.