In englishEesti keeles

reede, 8. november 2013

Veoauto tagumik ja külgtuul

Tundub, et kogu maailma võib läbi sõita, midagi muud nägemata kui veoauto tagumist otsa. Neist saab muidugi kaleidoskoobi teha, aga sama võiks teha ka Eestis mõne suurema tee ääres. Siiski on selline valik Euroopas teadlik, pole ju vaja oma kodus vaatamisväärsusi reisile minnes vaatama hakata. Nii on 6 päevaga kogunenud odomeetrile 4000 km.

Kõige suurem takistus seni on olnud külgtuul. Väikestel teedel väikse kiirusega pole väga viga, kuigi peab rooliga vastu hoidma, aga kiirtee on tuule kogumiseks lausa loodud. Kõrge teetamm surub tuule teele, lisaks mäeahelikud ja orud koondavad ka mõistliku tuule võimsateks iilideks. Nii on kiirteel sõitine külguulega pidev tähelepanu harjutus.

Lipp on püsti ja risti teega. Tuulehoiatused kõigil infotahvlitel.

Teine huvitav aspekt on tõkkepuud. Tavalisele autole mõeldud kiosk on ikka tükk maad eespool, kui Amphibear aken. Nii tuleb igale tasulisele kiirteele või sealt maha sõites autost välja hüpatata ja kitsas vahes kioski juurde pugeda.

Hamor kiirtee piletit võtmas

Toredaid inimesi kohtab reisil palju. Hispaanias, Valencia külje all võtsid meid Vastu Jaanus ja Kaidi Tornik. Mõlemal naerul näod ja ka võhivõõrastele vandersellidele kallistus varuks. Ma ei saa aru, miks Eestis hädaldatake kui eestlased välismaal elavad. Jaanus ja Kaidi on pannud püsti vahva äri www.grupotene.com ja müüvd Eestis toodetud täispuitmaju Hispaanias. Hispaania keel soravalt suus, kohpeal kõik vajalikud tutvused ja Eesti elu edeneb. Ilmselt see ei edeneks nii ilma Kaidi ja Jaanuseta. Ning aastaid tagasi oli esimene töö apelsinide korjamine. Nii kehtib vana tõde, kui tahad et midagi juhtuks, tuleb midagi ette võtta. Võtke siis ette ja uurige, äkki tahavad teie firma tooteid ka Hispaanias müüa.

Kaidi Jaanus ja Herki Amphibear vanderselle võõrustamas

Kaidi lohutas meid, et Hispaanias kogetud 25 kraadi sooja on erandlik, ning tegelik novembri temperatuur peaks olema 10 kraadi madalam. Meie jaoks igal juhul eksootika. Edasi Algeciras suunas sõidame sandaalide, T-särgi ja lühikeste pükstega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.