In englishEesti keeles

pühapäev, 12. jaanuar 2014

Rio turisti pilguga

Kuna nädalavahetustel asjaamist ei toimu ja auto juurde ka ei saa, on võimalik ahjus ringi vaadata. Päike paistab seniidist ja vari on otse all, nii on ka ringivaatamine lihtne. Päike silma ei paista. Aga sellises kohas on kõige kõrgemas hinnas jahedus. Nii ongi kõige kuulsamad ja uhkemad paigad ka suvel kõige jahedamad paigad.

Rio botaanikaed on korraga suursugune ja hubane. Pakub mõnusat varju ja erinevalt loodusest on puud koos siltidega. Praegu mingit värvikirevust ja õiterohkust seal ei ole, pigem vastupidi. Värvid ja õied puuduvad peaaegu täielikult. Kuid mõnusalt jahe, vaikne ja tore puhkamise ja uudistamise paik on ta küll täiel määral. Ning vormide ilu leiab siit igal aastaajal.









Samuti on linnalähedane Tijuaca rahvuspark sobiv koht linnakärast pääsemiseks ning veidi jahedama veega mägiojade vahel jalutamiseks.



Teistmoodi koht sulatusahjust pääsemiseks on kuulsad Ipanema ja Copacabana rannad. Seal tekib termiline tuul, tuul ise jahutab ja ka õhk on paar kraadi jahedam kui merest kaugemal. Rahvast on muidugi murdu ja murdlained ei lase kõigepealt ujuma ja tagasi tulles saadavad kaldale koos liiva täis pükstega. Copacabana rand oli rahvarohke.



Ning ostutänav Uruguaiana ja sellega külgnev kirbuturg on nii rahva kui poodiderohke. See muidugi ei tähenda, et sobiva kauba leiab aga otsimise rõõmu saab kindlasti.



Ning loomulikult leiab metropolist ka kvaliteetset meelelahutust. Marina da Gloria vastu omalt poolt sõbralik olles külastasin nende võõrustatud Cirque de Soleil. Kunagi Eestis jäi külastamata, aga ilmselt kirjeldada pole vaja, on võimas ja maitsekas meelelahutus küll. Etendust pildistada muidugi ei tohi, aga ka lavakardin on meeleolukas.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.