In englishEesti keeles

laupäev, 1. veebruar 2014

Rio teine külg

Pühapäeval oli rahvusvaheline bossanova päev. Selle puhul läksime Rio randade vahele parki kontserti kuulama. Kui esimesed esinejad olid rohkem asjarmastajad, siis järgmine paar oli juba Riot väärt tase.

Väärikas bossanova kontsert Rio Ipanema ja Copacabana vahel pargis.

Esimest korda elus nägin, et päikeseloojangule plaksutati.

Nädala lõpus kaks päeva venitanud keevitajad, olid esmaspäeval enne mind kohal, vajalikud tükid valmis ja osa tööd juba tehtud. Nii oli lõunaks pontoonide ajutine parandus valmis ja auto õhtuks valmis Toyota teenindusse sõitmiseks. Toyota teenindusse sõitmiseks pidime sõitma risti läbi linna, põhjapiirkonnast lõunapiirkonda. Piduriklotsid olid küll parasjagu roostes ja pidurdamine üsna pehme, aga saime oma vajalikud 40 km sõidetud. Toyota teenindust pakkust Rodobens Automoveis. Korrektne ja selge nagu kõikjal maailmas, tegid meile sõbraliku hinna ja kahe päeva peale mahtus ka kogu vajalik töö ära. Alguses ajasime auto sisse, aga selgust et lampide ja auto vahele jääb 10cm, nii toimus kogu teenindus maja taga. Varjuline puhas ja hea koht. Kuigi meid ehmatati teisel õhtul, et läheb veel üks päev, siis tegelikult ei läinud. Töö sai kenasti kahe päevaga tehtud.

Taastatud pidurikettad ja uued klotsid.

Ööbima läksime lähedale hostelisse. Ning nägime ka lõunapiirkonna Riot. Puhas, hooldatud, turvaline, laiad teed, suured kaubanduskeskused. Nagu ameerikas. Kus me muidugi olemegi. Hostel maksis ka sellises kohas hotelli hinna ja hotell oli sellises piirkonnas tavapärasest kaks korda kallim. Ainus rohelise piirkonna miinus oli, et moskiitosid oli piisavalt öise une segamiseks.

Vahepeal toimetas Milena, Eesti Aukonsuli Oskar Metsavahi abiline vajaliku volituse Port Logistikasse ja meil olid suured lootused oma varustuse kastid neljapäeval kätte saada. Paraku selgus et Port Logistics tollimaakler on päev otsa koosolekutel. Planeerisime reedeks. Ja reedel selgus, et vajalik tolliametnik on lennujaamast ära. Ja meie varustuse saab alles esmaspäeval. Olime seni väga professionaalselt tegutsenud Port Logistika tegevuses pettunud.

Kalli ja palava Rio vältimiseks võtsime ette tee Teresopolisesse, väike linn Rio lähedal, teisel pool mägesid, looduspargi ja kämpinguga. Telki ja magamiskotte küll pole, aga midagi on ja kuidagi saab kindlasti hakkama. Sest soe ju on ja sääsetõrje on ka ja ega palju rohkem vaja pole.

Amphibear liigub jälle, seni veel ohelikku pidi Rio küljes, aga kui varustus käes siis ka kohe lõunasse. Vaade tagasi Rio suunas

Teresopolis on maaliline küla mägedes Rio lähedal. Sinna viib Braziilia kõrgeima teemaksuga tee läbitud km kohta (ca pool reali kilomeetrile)

Kohalik kämping oli sõbraliku pererahva ja uhke basseiniga, aga nagu Peeter tabavalt märkis, Seal keegi ei uju. Kõik hüplevad kohapeal üles alla.

Vahepeal on selgunud ka uute pontoonide tellimise võimalused. Tugevusarvutuse tegemiseks tuli appi Eesti büroo Aramet. Tehas on võimeline märtsi lõpuks pontoonid Limasse toimetama. Maksma läheb ca 10 000 eur pontoonid ja ca 3 000 eur toimetamine. Eelarvest suudaks ehk näpistada umbes pool sellest summast. Poole jaoks tuleb toetus leida. Kui teil on mõttes olnud reisi toetada, siis nüüd on õige aeg. Või siis miks mitte ka liituda sponsoritega. Logole ikka koha leiab. Tänud neile, kes juba on toetanud!

Kleepisin uute toetajate nimed pontoonile teiste juurde. Natuke segadust fondi ja värviga, aga uutel pontoonidel saab need korda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.