In englishEesti keeles

kolmapäev, 25. september 2013

Noppeid tööriistakastist

Amphibear reisiks varustamine pakub ikka jälle toredaid üllatusi. Oled mõne probleemiga hädas ja siis leiad üllatuslikult head tooted, mida julged reisile kaasa võtta.

Saag on üks vajalik tööriist. Eriti kui pead läbi sõitma vähesõidetavaid teid. Müüakse ülikompaktseid tross-saage ellujäämiskomplektidesse mille enamuse mudeleid testijad suudavad kahe tõmbega puruks tõmmata. Muidugi saaks ka tavalise sae kaasa võtta, aga varustuse mahul on piirid ja vaja on seda ju väga harva. Lahendus on BCB kettsaag. Youtube videotestid näitavad seda väga tõhusa tööriistana ja käes hoides on sama tunne. Saag on kokkupandult ülikompaktne ja kerge ning samas võtab ka üsna jämedat puitu.

Järgmine tööriist, mille kutsele vastu ei saanud on Leatherman Surge. Kõik me oleme juba harjunud igasugu erinevate multitööriistadega. Aga siin on paar haruldasemat lahendust. Esiteks veel üks saag, plastile, metallile ja millele iganes. Sest see on tavalise tikksae tera kinnitus noa küljes. Nii võib kaasa võtta erinevad saeterad ja korraliku käepideme abiga saavad kõik saagimistööd tehtud. Teine võluv tööriist on noa teisest otsast välja keeratud - aparaadikruvide kruvikeeraja. Millegipärast ma arvan, et kogu elektroonika juures, mis kaasas on selle kasutamisest ei pääse. Loomulikult on noal kõik ootuspärased terad ja päris mõnusalt suured käärid. Noa vöökoti külge on kinnitatud ka 75lm Led Lenser lamp.

Ning lõpuks ometi üks taskulamp, mis töötab nii nagu mina tahan - Led Lenser 7R. Vajutan nuppu, lülitub sisse, vajutan uuesti nuppu ja lülitub välja. Mitte et pean vajutama 6 korda nagu jalgratta tagatuld, et eri vilkumistest lahti saada. Kusjuures juhend on päris paks, lambil on palju eri funktsioone aga kõik need on väga loogiliselt sama nupu allhoidmise ja kiirvajutamise abil juhitavad. See selleks, tegelikult sai see lamp valitud kahel põhjusel. Valgusjõud 220lm muudab päeva valgemaks ja aku on laetav tavalise mobiililaadijaga (micro USB). Neid autos jätkub (kaamerad, telefonid jms) ja ei ole eraldi mingit lisalaadijat juurde vaja. Ning lisaks saab lampi kasutada ka 3 AAA patareiga.

Viimasena tõstaks esile mind juba paar aastat hästi teeninud tellitava Würth võtme. Kellel on veel kodus nõukogude ajast pärist raske raudkolakas tellitava võtme nime kandmas, ei usu et selline võti olemas on. Täpne nagu nihik (ja sellega saab läbimõõtu mõõta, vähemalt 1/4 mm täpsusega) käib lahti 0-40mm. Seni ei ole ükski amfiibi väljasõit ilma selle võtmeta toimunud.

Loomulikult on Amphibear varustuses ka hulgaliselt muid võtmeid, toruvõtmeid, akutrell, sellele otsikud lõikekettast kuni avafreesini välja jne. Aga eeltoodud tööriistade isikupära vastu nad ei saa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.